SL EN DE

Novice iz naše občine

V NAŠE MESTO PRIHAJA ZEBRA

  • 15 julij 2024
  • Število pogledov: 1487
V NAŠE MESTO PRIHAJA ZEBRA

V soboto, 27. julija 2024, bo na šestih prizoriščih v mestnem jedru Slovenj Gradca potekal festival animiranega filma ZEBRA, ki letos praznuje sedmi rojstni dan.

Obiskovalci se bodo po prizoriščih festivala sprehajali z Zebrinim zemljevidom. Filmski program se bo na prizoriščih vrtel od 12. do 20. ure, ponovil se bo vsakih 30 minut.

Filmska prizorišča bodo: rojstna hiša Huga Wolfa  (za večje mulce 10+), Čajnica  Peč (za mularijo s kondicijo 14+), D.tajl Concept Store (za micene 4+),  Koroški pokrajinski muzej (za mulce 6+), Koroška galerija likovnih umetnosti (še več za mulce 6+) ter center mesta (pri konju), ki se bo ob 21.uri spremenil v Zebro med zvezdami.  

Na ogled bo 31 animiranih filmov iz 21 različnih držav.


Vstop na festivalsko dogajanje je prost. Prav tako na Zebrarajanje, kot so organizatorji poimenovali pestro dogajanje, ki bo spremljalo festival.

Zebrina žiranta, režiser Jan Prazak iz Avstrije in Liam LoPinto, režiser in animator iz Združenih držav Amerike, bosta izbrala tri nagrajence po izboru strokovne žirije, podelili pa bodo tudi posebno nagrado po izboru občinstva.   

 

Za Zebro pride SHOTS 

 

Zebra bo otvorila filmski teden, ki bo od četrtka, 1. avgusta 2024, do sobote, 3. avgusta 2024, prinesel še Festival SHOTS.  Na ogled bo 16 filmov iz 11 držav. Na festival so avtorji sicer prijavili kar 1100 filmov. Festival bo brez vstopnine. Vsi filmi bodo podnaslovljeni s slovenskimi podnapisi. Ob zaključku festivala bodo podelili SHOTS nagrade v osmih kategorijah. V središču mestnega jedra, ob konju, na festival simbolično vabi skulptura iz devetih televizijskih ekranov, za vsako leto festivala po eden.

 

Fotografije v galeriji: arhiv Zebra 2023

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.