SL EN DE

Novice

GRADILI BOMO PRIZIDEK K ŠPORTNI DVORANI

  • 26 avgust 2024
  • Število pogledov: 408
GRADILI BOMO PRIZIDEK K ŠPORTNI DVORANI

Športu se v Slovenj Gradcu obetajo še lepši časi ...

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport nam je sporočilo, da smo uspeli na Javnem razpisu za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo. Tako bomo za gradnjo prizidka k športni dvorani dobili milijon evrov, pol milijona evrov pa za ureditev pomožnega nogometnega igrišča v bližini stadiona.

Obe investiciji sta pomembni za nadaljnji razvoj številnih športnih panog v našem mestu, saj nam zaradi izjemnega števila mladih, vpisanih v različne športe, primanjkuje notranjih vadbenih površin.  

Prizidek k športni dvorani bo mestna občina zgradila na jugovzhodni strani obstoječe dvorane, na območju asfaltiranega igrišča ob dvorani, in sicer pravokotno nanjo. Površina prizidka bo 2000 kvadratnih metrov. V njem bo igrišče za rokomet ter dve prečni igrišči za košarko ter odbojko. Ob igrišču sta na vzhodni strani predvideni dve vrsti tribun, namenjeni športnikom pri treningih. Naložba je ocenjena na 4,6 milijona evrov.

Obstoječa športna dvorana je bila zgrajena leta 1976 in še vedno dobro služi svojemu namenu. Zasedena je vse dni v letu od sedme zjutraj do desete ure zvečer. Mestna občina je športno dvorano lani v okviru javno-zasebnega partnerstva celovito energetsko sanirala.   

Z gradbenimi deli bo mestna občina začela takoj. Z gradnjo prizidka bo končala leta 2026, z ureditvijo športnega parka pa leto prej. Za preostanek sredstev, potrebnih za naložbo, se bo mestna občina potegovala za nepovratna sredstva.   

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.