SL EN DE

Novice

KAKO BO POTEKAL PRVI ŠOLSKI DAN?

Največ prvošolcev (69) na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec, najmanj, po eden, na podružnični osnovni šoli v Šmiklavžu in na Razborju.

  • 29 avgust 2024
  • Število pogledov: 404
KAKO BO POTEKAL PRVI ŠOLSKI DAN?

Začenja se novo šolsko leto, v katerem bo v Mestni občini Slovenj Gradec prvič prestopilo šolski prag 186 prvošolcev, največ na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec, 69. Na Drugi  osnovni šoli Slovenj Gradec bodo pozdravili 49 prvošolcev, na osnovni šoli Šmartno 30, v Podgorju 18, v Pamečah 14, na Selah 4 prvošolce, v Šmiklavžu in na Razborju pa imajo le po enega prvošolca.

Osnovne šole na svojih spletnih straneh že obveščajo, kako bo potekal prvi šolski dan.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pri Mestni občini Slovenj Gradec bo tudi v letošnjem letu poskrbel za t. i. šolske patrulje, ki bodo varovale otroke na poti v šolo od ponedeljka, 2. septembra do petka, 6. septembra v času od 7.30 do 8.30 in od 12.30 do 13.30. V šolskih patruljah bodo sodelovali prostovoljci iz PGD Slovenj Gradec, Šmartno, Sele-Vrhe, Stari trg, Pameče-Troblje, Podgorje, prostovoljci Rdečega križa Slovenj Gradec, Združenja šoferjev in avtomehanikov, zaposleni iz Sintala ter seveda policisti policijske postaje Slovenj Gradec skupaj z medobčinskim redarstvom.

Mestna občina Slovenj Gradec bo vse učence prve triade obdarila z zvezki, prvošolcem pa bo razdelila tudi kresničke.

Za upravičene do brezplačnega prevoza ali prevoza z doplačilom je urejeno. Vozni redi relacij so objavljeni na spletnih straneh šol. Prevozniki pa bodo preverjali upravičenost do prevoza.

 

Prva osnovna šola Slovenj Gradec

 

Na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec bo svečani sprejem za prvošolce na matični šoli v telovadnici ob 11. uri, na podružnici Sele-Vrhe pa ob 9.30 uri.

Učenci od 2. do 9. razreda bodo imeli v ponedeljek, 2. septembra, štiri ure pouka (do 11.45). Prvi šolski dan bo za prijavljene učence organizirano jutranje varstvo od 5.30 in podaljšano bivanje do 16.00. Za vse učence bo organizirana malica in za prijavljene učence tudi kosilo. Učenci od 2. do 5. razreda, ki ne hodijo v jutranje varstvo, se zberejo v naravoslovni učilnici.

 

Vstop v šolo pri vhodu A:

 

  • ob 8.05 pridejo učenci 2. razredov
  • ob 8.10 učenci 3. razredov
  • ob 8.15 učenci 4. razredov
  • ob 8.20 učenci 5. razredov

 

Razredniki jih bodo sprejeli pri vhodu v šolo in skupaj bodo odšli v matične učilnice. Učenci prvi šolski dan v šolo prinesejo torbo, beležko, peresnico in copate.

 Učenci od 6. do 9. razreda se bodo po oddelkih zbrali na igrišču pred šolo. V šolo naj pridejo pet minut pred predvidenim pričetkom pouka.

 

Vstop v šolo pri vhodu B:

 

  • ob 8.10 pridejo učenci 6. razredov,
  • ob 8.15 učenci 7. razredov,
  • ob 8.20 učenci 8. razredov,
  • ob 8.25 učenci 9. razredov.

 

Razredniki jih bodo sprejeli ob vstopu v šolo in skupaj z njimi odšli v matične učilnice.

Na podružnični šoli Sele-Vrhe bodo učenci od 2. do 6. razreda prvi šolski dan zaključili ob 11.50, po štirih urah pouka. Prvi šolski dan bo za učence organizirano jutranje varstvo od 6.30 in podaljšano bivanje do 15.30. Za vse učence bo organizirana malica in za prijavljene učence tudi kosilo. Z rednim urnikom privozov in odvozov bodo učenci seznanjeni na razredni uri. Prvi šolski dan prinesejo v šolo torbo, beležko, peresnico in copate. Učenci, ki ne uporabljajo šolski prevoz, naj pridejo v šolo pet minut pred predvidenim pričetkom pouka (ob 8.10).

Na tej povezavi najdete informacijo, kako bodo na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec prvi šolski dan potekali prevozi.  

 

Druga osnovna šola Slovenj Gradec

 

Na Drugi osnovni šoli Slovenj Gradec bo sprejem za prvošolce na centralni šoli ob 16. uri v avli šole, na podružnici Pameče-Troblje pa ob 11. uri v telovadnici. Učence od drugega do devetega razreda razredniki pričakujejo ob 8.15, in sicer po naslednjem razporedu:

 

  • 2. razred – pred vhodom 2
  • 3. razred – v amfiteatru
  • 4. razred – pri stopnicah proti športni dvorani
  • 5. razred  - na poti pri vhodu 1
  • 6. razred – na rokometnem igrišču na polovici bliže stadionu
  • 7. razred – na rokometnem igrišču na polovici bliže cesti
  • 8. razred – na košarkarskem igrišču na polovici bliže stadionu
  • 9. razred – na košarkarskem igrišču na polovici bliže cesti

 

Na podružnici Pameče-Troblje pričakujejo učence od 2. do 6. razreda po oddelkih na igrišču za šolo, kjer jih bodo pričakali razredniki. Kot so zapisali na spletni strani Druge osnovne šole Slovenj Gradec, bodo imeli učenci od 2. do 5. razreda na prvi šolski dan štiri šolske ure (do 12.00), učenci od 6. do 9. razreda pa pet šolskih ur (do 12.50). Učenci bodo na prvi šolski dan dobili učbenike. Organizirana bo malica, za prijavljene učence tudi kosilo in podaljšano bivanje. Jutranjega varstva na ta dan še ne bo. Vozači se bodo zbirali v šolski avli od 7. ure naprej. Informacije o šolskih prevozih in vozni redni so objavljeni na spletni strani šole.

 

Osnovna šola Šmartno

 

Na Osnovni šoli Šmartno pri Slovenj Gradcu imajo letos 30 prvošolcev. Sprejeli jih bodo ob 10.30 v avli šole. Učence od 2. do 9. razreda pa pričakujejo v šoli ob 8.20. Zberejo se pred šolo ob 8.15, kjer jih bodo pozdravili razredniki. Po navodilih vodstva šole bodo učenci prve triade vstopali v šolo pri vhodu nasproti igrišča, vsi ostali pa pri vhodu pri telovadnici. Učenci naj s seboj prinesejo potrebščine po ponedeljkovem urniku in šolske copate. Urnik je že objavljen na spletni strani šole. Za učence bo prvi šolski dan organizirana malica in kosilo, prav tako podaljšano bivanje in varstvo vozačev. Vozni red vozačev je objavljen na spletni strani šole. Sezname vozačev (brez imen in priimkov) lahko najdete na podlagi hišnega naslova.

 

Osnovna šola Podgorje

 

V prvem razredu Osnovne šole Podgorje bodo v ponedeljek pozdravili 18 prvošolcev, na podružničnih šolah Šmiklavž in Razbor pa le po enega prvošolca. Mestna občina Slovenj Gradec je zaradi gradnje mostu pri gostilni Rogina prilagodila šolske prevoze čez Sredme, za otroke, ki pridejo v šolo peš in bivajo na drugi strani potoka, pa je omogočen prehod čez brv.

 

Tretja osnovna šola

 

Po informacijah ravnateljice Tretje osnovne šole Slovenj Gradec Ingrid Močnik je tudi pri njih vse pripravljeno na sprejem učencev. Pričakujejo jih ob 7.45. Šolski prevozi so urejeni, prav tako bo poskrbljeno za malico.  Na šoli izobraževalno delo poteka v dveh programih: osnovni šoli z nižjim izobrazbenim standardom (od prvega do devetega razreda) in posebnem programu vzgoje in izobraževanja. Na šoli bodo v letošnjem šolskem letu imeli 80 učencev.

 

Ravnateljice in ravnatelji vseh osnovnih šol v Mestni občini Slovenj Gradec želijo učencem uspešno šolsko delo, najlepšim željam ob začetku novega šolskega leta pa se pridružuje tudi župan Tilen Klugler.   

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.