SL EN DE

Novice

OPERA LA BOHÈME V MESTNEM JEDRU

  • 5 avgust 2024
  • Število pogledov: 1163
OPERA LA BOHÈME V MESTNEM JEDRU

Srednjeveško mestno jedro Slovenj Gradca bo 11. avgusta zvečer zapolnil zvok ene izmed najbolj priljubljenih in pomembnih svetovnih oper. Operna akademija Pehlivanian bo na Trgu svobode ob 19. uri pod vodstvom dirigenta maestra Georga Pehlivaniana predstavila koncertno verzijo opere Giacoma Puccinija, La Bohème. Izjemni koncertni dogodek je brezplačen in bo na prostem, pod zvezdami, pred čudovito kuliso Trga svobode.

 

Opero bo v koncertni izvedbi predstavil dirigent George Pehlivanian, ki je študiral pri Pierru Boulezu, Lorinu Maazlu in Ferdinandu Leitnerju. Leta 2020 je ustanovil Pehlivanian Opera Academy (Operno akademijo Pehlivanian), ki je izjemna priložnost za pevce in dirigente, da nadgradijo svoje veščine med pripravo operne produkcije. Akademija poskuša umetnike z medsebojnim sodelovanjem pripraviti na uravnoteženo kariero v opernem svetu, obenem pa jim nudi številne priložnosti za nastopanje na turnejah. Pehlivanian bo med izvedbo dirigentsko mesto prepuščal mladim dirigentom, prav tako pa se bodo med seboj izmenjevali pevci.

 

Opera La Bohème je eno najbolj znanih in priljubljenih del italijanskega skladatelja Giacoma Puccinija, največjega italijanskega opernega skladatelja po Giuseppeju Verdiju. Ta čustvena in ganljiva opera je bila kot četrta skladateljeva izdana leta 1895 in se od takrat šteje za eno izmed najpomembnejših del v opernem repertoarju. Zgodba nas popelje v Pariz v 19. stoletju, kjer spremljamo boemsko življenje revne šivilje in njenih prijateljev mladih umetnikov, njihovo ljubezen, prijateljstvo, sanje ter tragično zgodbo in se soočamo s čustvi, ki nas prevzemajo.

 

 

Pod okriljem Operne akademije Pehlivanian se bo v Slovenj Gradcu predstavil festivalski orkester POA z različnimi dirigenti in pevci:

 

  • Rodolfo, pesnik (tenor): Ermin Ašćerić, Ron Silberstein, Benjamin Pregl, Yu Chan Pan, Fabio Cruz
  • Mimì, šivilja in pletilja (soprano): Lucia Palladino, Andrea Rodríguez-Gómez, Xiangning Ouyang, Rosy Anoush Svazlian, Rebeka Pregelj
  • Marcello, slikar (bariton): Milan Obradović
  • Musetta, pevka (soprano): Talita Sofija Komelj, Gaja Napast, Olivia Haramis
  • Schaunard, glasbenik (bariton): Lovro Korošec, Tilen Udovič
  • Colline, filozof (bass): Strahinja Djokić
  • Benoît, stanodajalec (bass): Ferdinand Muradayan
  • Alcindoro, državni uradnik (bass): Ferdinand Muradyan
  • Parpignol, prodajalec igrač: Ermin Ašćerić, Ron Silberstein

 

Organizator koncerta v Slovenj Gradcu je JZ Spotur v sodelovanju z mestno občino Slovenj Gradec in Operno akademijo Pehlivanian (POA).

 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.