SL EN DE

Novice

SREČANJE PARTNERSKIH MEST

  • 23 september 2024
  • Število pogledov: 229
SREČANJE PARTNERSKIH MEST

Mestna občina Slovenj Gradec ima podpisanih sedem partnerskih sporazumov z mesti iz tujine in z njimi že več kot dvajset let vzdržuje aktivno sodelovanje na različnih področjih, predvsem na področjih kulture in šolskih izmenjav. Tudi v prihodnje bomo te stike še krepili ter razširili skupne aktivnosti še na druga področja.

Ko govorimo o mednarodnem sodelovanju, je posebej potrebno izpostaviti aktivno vlogo Slovenj Gradca v Mednarodnem združenju mest glasnikov miru, kjer je našemu mestu že peti mandat zaupana funkcija generalnega sekretarja združenja.

Aktivno mednarodno sodelovanje pomeni uveljavljanje Slovenj Gradca v mednarodnem okolju, kjer mesto potrjuje in utrjuje svojo identiteto, prepoznavnost in pomen. 

 

 

Priložnost za poglobitev mednarodnih stikov in načrtovanje prihodnjih skupnih aktivnosti je bila tudi letos pretekli konec tedna ob občinskem prazniku, ko je Slovenj Gradec gostil delegacije iz  treh pobratenih mest; Českega Krumlova, nemškega Hauzenberga, ter avstrijskega Vöcklabrucka.

 

 

Predstavniki mest, ki so obiskali Slovenj Gradec, so imeli pester program, v okviru katerega so spoznali večje že izvedene in načrtovane projekte v naši občini, poglobili medsebojne stike ter se aktivno vključili v dogodke ob občinskem prazniku. Vsa omenjena mesta so že v letih 1997 in 1999 podpisala medsebojne sporazume o sodelovanju in vse od takrat potekajo letna srečanja, vsakokrat v drugem mestu.  Ta srečanja omogočajo preprosto in učinkovito mreženje, saj se na enem mestu zberejo predstavniki različnih mest in institucij. V praksi pa se je tudi letos prikazalo dobro sodelovanje med Glasbenima šolama Slovenj Gradec in Česky Krumlov, ki sta v soboto popoldne pripravili odličen skupni nastop  na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu.

 

 

Posebej pa je potrebno omeniti še, da bo letos v Slovenj Gradcu potekala tudi generalna skupščina mest glasnikov miru, v mesecu oktobru bodo gostili številne delegacije mest iz celega sveta.

 

Marija Lah 

 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.