SL EN DE

Novice

TRETJA OS MED SLOVENJ GRADCEM IN DRAVOGRADOM

Za nami je javna obravnava predloga.

  • 10 junij 2024
  • Število pogledov: 858
TRETJA OS MED SLOVENJ GRADCEM IN DRAVOGRADOM

V Kulturnem domu v Slovenj Gradcu je v torek, 11. junija 2024, ob 17. uri potekala javna obravnava državnega prostorskega načrta in okoljskega poročila za odsek tretje razvojne osi med Slovenj Gradcem in Dravogradom.

 

V fizični obliki bo gradivo razgrnjeno v prostorih Mestne občine Slovenj Gradec, občine Dravograd in v prostorih Ministrstva za naravne vire in prostor v Ljubljani od ponedeljka 10. junija do petka 12. julija 2024.

 

Gradivo je dosegljivo tudi v elektronski obliki na tej povezavi. V mapi 'spremljajoče gradivo' je objavljen Elaborat preveritve objektov ob trasi načrtovane ceste s seznamom objektov, predvidenih za rušenje.

 

Pobude, mnenja in pripombe je mogoče dati v času javne objave pisno po elektronski pošti gp.mnvp@gov.si, obvezno s pripisom DPN Slovenj Gradec – Dravograd.

Namen DPN je umestiti traso državne ceste in spremljajočih objektov v prostor in podrobneje določiti gradbeno tehnične, oblikovalske, tehnološke, varstvene in druge pogoje za zagotavljanje ustreznih bivalnih, delovnih in proizvodnih razmer ter ukrepe za ohranjanje naravnih in z delom pridobljenih vrednot človekovega okolja.

DPN je osnova za parcelacijo zemljišč ter izdelavo projektne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja, sprejem uredbe pa pravna podlaga za odkup zemljišč oziroma pridobitev služnosti.

 

Vir: MNVP

Vizualizacija tretje razvojne osi med Slovenj Gradcem in Dravogradom podjetja Lineal

 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.